Muziek

In het kader van hun 40-jarig bestaan heeft Groei en Bloei afdeling Uden de Zuid Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken georganiseerd.
Van onze afdeling deden twee leden mee: Joke Hoefnagel in de A-klasse en Maria Hoevenaars in de semi-prof klasse.

Toen we ’s morgens om 9.00 uur in Uden bij de “Rode School” aankwamen was het daar al een drukte van belang. We werden ontvangen met koffie en krentenbollen. Om 10.00 uur moesten alle deelnemers aan de gang en ben ik met de begeleidster van Breda een paar uur op pad gegaan.
Om 13.00 uur kwamen de deelnemers weer enthousiast naar buiten. Na iets genuttigd te hebben zijn we met een groep de stad ingegaan. Ondertussen gingen de vijf jury leden aan de slag en toen die weer klaar waren, mocht Sia Rutjes met een fotograaf naar binnen. De fotograaf had op verzoek van Sia van een aantal stukken foto’s gemaakt. Om 16.00 uur werden die stukken middels een beamer getoond en door Sia van commentaar voorzien. Dit bleek voor iedereen heel leerzaam te zijn. Om 17.00 uur begon de prijsuitreiking.
De opgave voor de A klasse was: “Kinderliedjes.
Joke Hoefnagel had gekozen voor “onder moeders paraplu”. Zij had een prachtige metalen paraplu gemaakt met daaronder 2 poppetjes van bloemen en planten. Joke won hiermede de tweede prijs. Met deze opdracht stond ze ook vele punten los van de andere deelnemers. Bij het verplichte stuk worden de punten dubbel geteld, waardoor Joke tweede werd.

De trots van Joke

In de Semi Prof klasse won Maria Hoevenaars ook de tweede prijs. Zij had een hele oude Saxofoon op een standaard staan waaruit de muziek middels bloemen naar buiten vloeide.

Daarachter hing een notenbalk met het liedje “lang zal ze leven”.

"Muziek"van Maria Hoevenaars

Afdeling Uden had ook nog een schaal ter beschikking gesteld voor de publieksprijs.

Iedereen die wilde kon zaterdag en zondag een formuliertje invullen met tevens zijn eigen naam en adres er op. Die prijzen werden zondagmiddag uitgereikt.

Tot onze verrassing kreeg Joke Hoefnagel de publieksprijs (een prachtige schaal) en het briefje van Maria Hoevenaars werd getrokken uit het publiek, dus die ging ook zondag weer met een mooie schaal naar huis.

Westlandse buitenplaatsen van weleer
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879