Zondag 14 juni 2009 vierde de Afdeling Oss/Het Maasland in de tuinen van Appeltern haar 35 jarig bestaan.  Nog nooit was een jaarvergadering zo druk bezocht.

Na de ontvangst met koffie en heerlijk appelgebak werd de jaarvergadering gehouden.
Tijdens de jaarvergadering werd mevrouw  Hilde Ober gekozen tot nieuwe secretaris van de afdeling. Johan Juurlink die deze functie tot nu toe vervulde blijft wel lid van het bestuur, maar moet iets rustiger aan doen ivm zijn gezondheid. Mevrouw Hilde Ober werd door de voorzitter hartelijk welkom geheten,  Johan Juurlink werd door het bestuur en de aanwezigen met een luid applaus bedankt voor al het werk dat hij tot nu toe verzet heeft.  De vergadering keurde het financieel jaaroverzicht goed. Er werden twee leden, mevrouw Elly Kusters en mevrouw Marie-José Buczma, bereid gevonden in de kascommissie plaats te nemen.

De voorzitter vroeg daarna nogmaals aan alle leden om na te denken over een bestuurslidmaatschap. Er is dringend behoefte aan uitbreiding van het bestuur. Daarnaast worden ook leden die incidenteel zich willen inzetten voor een specifieke activiteit zoals bijvoorbeeld het organiseren van een opentuinendag uitgenodigd zich bij het bestuur te melden.

Na de sluiting van de vergadering konden de aanwezigen op eigen gelegenheid de tuinen bekijken en tussendoor genieten van een heerlijke lunch, aangeboden door de afdeling. Jammer dat het zo regende maar daar lieten onze leden zich niet door afschrikken!

Klik hier voor de foto's van deze dag.

Prunus cerasifera Nigra
Westlandse buitenplaatsen van weleer